18 Temmuz 2011 Pazartesi

Prens ve Prensesleriniz için Odalar

     Birçok anne bebeği için masallardaki gibi bir oda hayal eder. Fakat çoğu zaman bu hayaller bebek o odada yaşamaya başladığında hiç de pratik çözümler sunmadığını görüp hayıflanmaya başlarız. İşte yeni misafiriniz gelmeden yapmanız gerekenlerle ilgili ipuçları:

        


* Tüm çocukluğunu geçirebileceği bir oda hazırlayın. Duvarlarda bordürler kullanmak yerine aksesuarlarla süsleyerek daha sonra oda rengini değiştirmek zorunda kalmayın.





* Duvardan duvara halıdan kaçının.
Bebek odanızın yerlerini parke yaptırıp parça halı kullanmaya bakın. Sert zeminlerin temizlemesi daha kolaydır hem de bebeğinizi alerji yapacak tozları tutmazlar. Çocuğunuz büyüdükçe ve zevki değiştikçe parça halıyı kaldırıp yenisini almak çok daha kolay ve ekonomik olacaktır.




* Odanın nasıl ışık aldığını kontrol edin. Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bebeklerin sağlıklı gelişimi için aldığı gıdalar kadar güneş ışığının da önemli olduğunu bildirdi.


 * İki görevi de görebilecek mobilyalar seçin.
Bebek beşikleri için yeni tarz modellerdeki ufak detayları görüşmeyi unutmayın. Yatak başındaki çekmecelerin daha sonra çıkartılarak komidine çevrilebilmesi ve ön korkuluklar çıkarılarak büyük bir yatağa dönüşebilmesi mobilyaları uzun süre kullanmanız, hemde maddi açıdan avantajlı çıkmanızı sağlayacaktır.



* Bebek odasına kendiniz için bir koltuk koymayı ihmal etmeyin. 
Rahat bir koltuk seçin. Bebeğinizi emzirerek, sallayarak ve ona masal kitapları okuyarak yüzlerce gecenizi o koltukta geçireceğinizi unutmayın. 









ve bol bol saklama dolabı satın alın.
Bebek eşyaları küçücük olsa da tahmin ettiğinizden çok daha fazla yere ihtiyacınız vardır. Unutmayın o kıyafetler ve ayakkabılar gün geçtikçe büyüyecek ve olanlara ekstra aksesuarlar eklenecek. İleride odanın her yerini kaplayacak olan oyuncakları düşünün!






Hiç yorum yok: